dimarts, 2 d’octubre del 2012

Windows 8 i la seva nova interfície

Últimament els de Microsoft s’han posat les piles i estan oferint eines i aplicacions a tenir en compte, des del canvi que ha fet Hotmail (per assemblar-se més a gmail, no cal que ens enganyem), passant per Skydrive el sistema d’emmagatzemament al núvol,  l’office 365 i també el sistema operatiu Windows Phone.
D’aquí no res es presentarà el Windows 8, i per primer cop en la seva història Microsoft ha evolucionat significativament el disseny de la interfície des del mític Windows95.
Segons explica Microsoft, Windows 8 es podrà instal·lar en una àmplia varietat de dispositius des de tablets fins a equips de sobretaula.
Per unificar la seva experiència multiplataforma Microsoft farà servir Metro UI o Modern UI (es veu que li han canviat el nom), un llenguatge de disseny que inicialment es va desenvolupar pel Windows Phone i la Xbox. Metro o Modern s'inspira en l'estil modernista de l'Escola de Disseny Bauhaus, disseny suís, un estil tipogràfic internacional, i el disseny de moviment.


Microsoft utilitza cinc principis bàsics que el defineixen:
  • Una interfície digital 100%: aquest nou disseny d’interfícies fomenta l’ús d’objectes d’aspecte realista, evitant ombres, relleus, icones 3D, etc.
  • Gust pels detalls: s’intenta arribar al píxel
  • Fluïdesa i rapidesa en la navegació
  • Evitar la sobrecàrrega d’elements: en el disseny s’evita contingut innecessari (botons, funcions o controls)
  • A més d’aquests principis s’ha posat especial èmfasi en crear una interfície que sigui neta i ordenada amb una corba d’aprenentatge curta, que sigui fàcilment entesa y amb la que els usuris s’hi puguin familiaritzar ràpidament.

Així la interfície té les següent característiques :
  • Utilització d’una grid predefinida fent anar l’aspecte de rajoles o tiles en anglès.
  • Tipografia especialment creada per millorar la llegibilitat en pantalla la Segoe UI en diferents pesos (regular, light, bold, semi light i semibold)
  • Jerarquia en la presentació de les rajoles
  • Una nova forma de navegar: no hi ha cap navegació persistent primària o secundària visible. Els elements de navegació estan disponibles per tornar a casa o es troben amagats en menús desplegables de títols. Això sona com una restricció, però en realitat és un principi sòlid per a aplicacions mòbils i tàctils en general. S’estalvia espai disponible i sempre es pot veure on ens trobem.
Recursos:

1 comentari :

Unknown ha dit...

Un post de 10 ;)) Ja sé qui domine les Guidelines de Windows 8!! :)