divendres, 27 de gener del 2012

Responsive Web Design: Recursos i tècniques

Sobre el Grid o quadrícula flexible hem de tenir en compte, independentment de la mida de la pantalla, que tota la informació ha de seguir sent visible per als usuaris i que això es pot aconseguir amagant elements de la pàgina i/o simplificant botons.
Pensem que no és només una canvi de mida de la pantalla, la nostra pàgina pateix una reorganització dels elements que la conformen i aquests elements han de ser fàcils de trobar i han de mantenir una coherència.
Responsive Design Testing 
Aquesta eina ens ajudarà a provar el nostre disseny en diversos amples de pantalla.
1140 CSS Grid
És un framework de 12 columnes optimitzat per treballar en les pantalles que van des de la mida dels mòbils a 1280 píxels d'ample. És un sistema simple de quadrícula flexible que utilitza Media queries per a pantalles més petites.
Skeleton 
Skeleton és un model que conté la plantilla (grid), el codi CSS (Media queries), javascript, botons, formularis, tipografía, i més. Un tot en un molt complet i gratuit.



Sobre les imatges flexibles hi ha diferents tècniques:
En aquest article (en anglès)  ens expliquen com crear imatges flexibles amb propietats CSS
Uns quants trucs de CSS per les imatges 

Sobre les Media queries 
Un magnífic article de Smashing Magazine sobre les Media queries en el Responsive Web Design
Media queries per a dispositius estàndard 
És un model útil per a les Media queries per a dispositius estàndard, amb les mides mínimes i màximes per cada tipus de dispositiu, a punt per descarregar i utilitzar.

En continuem parlant