dilluns, 30 de gener del 2012

Responsive Web Design: Conclusions i bones pràctiques

Deixant de banda el tema codi (CSS, javascript, etc.) hi ha alguns aspectes clau que cal tenir en compte quan es crea una versió mòbil d’un lloc web utilitzant tècniques de Responsive Web Design.
Aquests aspectes estan basats en el sentit comú que, de vegades, no és el més comú dels sentits però, quan el que volem es millorar l’experiència de l’usuari en la navegació i en la interacció amb el nostre web cal que l’apliquem i el tinguem present.
  1. Utilitzar sistemes d'una sola columna com a estructura principal en els disseny per a mòbils. Aquesta estructura ens ajuda a administrar la menor quantitat d'espai i també permet un fàcil escalat entre les resolucions de diferents dispositius, i ens ajuda en també amb la orientació del dispositiu (vertical, horitzontal). 
  2. Si tenim molta informació per a mostrar, una de les maneres més fàcils d'organitzar tota la informació és la utilització d'un sistema de navegació plegable, aprofitant el sistema d'una sola columna que ja hem parlat. Podem inserir la informació en diversos mòduls plegables que permeten a l'usuari obrir només el contingut que l’interessi, mentre que la resta es manté ocult o plegat. 
  3. Tenir en compte que els mòbils i les tablets funcionen de manera diferent als ordinadors de sobretaula i als portàtils, no només en termes de mida i estructura, també en la navegabilitat. Mentre que els ordinadors utilitzen ratolí o el teclat, en els telèfons mòbils requereixen una directa interacció amb els dits en la pantalla.
En continuem parlant