dimarts, 12 de juny de 2012

CMSs catalans

En el món dels CMS, tot i que ja està tot inventat, de tant en tant et pots trobar coses força interessants, que poden ser molt més adients per allò que necessites.
Molts d’aquests CMS o gestors de continguts, tenen llicència i /o són comercialitzats per empreses. Avui uns en presentem uns quants, que han sortit d’empreses i desenvolupadors de casa nostra.

Brancam: Brancam és un gestor de continguts allotjat que està pensat especialment per a dissenyadors visuals.
Allotjat vol dir que no ens haurem de preocupar ni d’instal·lar-lo ni de fer cap d’aquestes tasques "maldecapianes" que hauríem de fer amb un wordpress per exemple.
Com que està especialment enfocat cap als dissenyadors visuals no cal patir amb línies de codi, Apaches, Mysql, ni res d’això.
Es comercialitza en diferents preus i mides, només cal cercar la talla o el tipus d’arbre que se t’ajusti més.Xopie botiga online: Xopie és un servei de botigues virtual allotjat que et permet crear una botiga a Internet i vendre els teus productes sense necessitat de coneixements tècnics, allotjament o domini propi.
Es comercialitza en diferents preus.

Houdini: CMS de l’empresa Can Antaviana. És un gestor de continguts potent, que serveix tant per grans webs com per petites gràcies a la seva gran escalabilitat.
No es comercialitza.Matxambrat 2.0: El millor CMS del món mundial (va, de veritat), desenvolupat per Carles Clavero i Fina Valls (ejem, aka limitnordest), és un CMS fet en PHP amb llicència GNU, lliure descàrrega, lliure distribució, per fer el que vulguis amb ell. El trobareu al Sourceforge.