dimecres, 22 de febrer del 2012

Entrevista amb el Sr. Marc Vicente

Un no és conscient de que treballa amb un famós fins que un dia navegant per Internet veu una cara coneguda, i això és el que passa cada matí a l’anar a treballar, comparteixo cotxe i cafès amb un "top model internacional". En la vida real el company Marc Vicente és maquetador/programador web, però a Internet és una figura rellevant a l'alçada d'altres grans com Jon Kortajarena, Andres Velencoso o Andrej Pejic. Brometes a banda i sabent que el company Marc ha dit expressament “Et dono permís per que corregeixis el que creguis convenient! Gràcies!”, aquí teniu íntegrament i sense censura l’entrevista!!



En quantes sessions de fotos has participat?
En unes 50 aproximadament, si comptem les que he fet de model, fotògraf o assistent.

En quines publicacions has aparegut?
Que jo en tingui constància a les següents:
JUSTIN VAN GENDEREN's sections http://www.2046design.com/gallery_sections.html

Ouvrez les YEUX packaging project http://www.behance.net/gallery/Ouvrez-les-yeux/1439809


Brandford Sub Aqua. Advertisement http://wave-rm.co.uk/print

Radio Tortosa http://www.biloqui.com/es/proyecto/radio-tortosa



Relevant magazine http://www.relevantmagazine.com/digital-issue/38 (Pag 28/subscripció)


Portada Weekend magazine Rússia

Pàgina d'error 404 http://www.stedentripper.com



Què creus que veuen en tu els publicistes?
Crec que per sobre de tot hi veuen una persona normal, del carrer, encara que no crec que sigui tan mèrit meu, és més aviat del fotògraf per saber captar una bona imatge, tant a nivell tècnic com artístic. Però sense cap mena de dubte, la clau per a que una fotografia sigui molt venuda, és fotografiar quelcom que pugui causar un cert interès a dissenyadors o publicistes per fer-ho anar en els seus dissenys o campanyes comercials.

Què pots dir-nos del teu fotògraf de capçalera?
És en Joan Vicent Cantó (http://joancanto.com/), ens coneixem des de fa uns 10 anys. Gràcies a ell vaig descobrir el món de la fotografia i en concret la comunitat d’iStockphoto (http://www.istockphoto.com/), quan l'any 2008 vam assistir plegats a unes "vacances fotogràfiques" organitzades per aquesta empresa (http://istockalypse.com/Ref5esh/) a Malta. La meva primera càmera reflex, una Canon D350, va ser un regal seu, d'aquesta forma vaig poder començar a fer algunes fotos on ell em feia de model (http://www.istockphoto.com/sirkiwi) a mi i jo a ell, i així, quasi sense adonar-me'n, va començar tot. Actualment a part de la feina que ell fa per iStockphoto (http://istockphoto.com/sensorspot) i els encàrrecs personals que té amb clients de renom, treballa constantment en un projecte anomenat therealpeopleproject (http://www.realpeopleproject.com) on ja compta amb quasi bé 200 retrats de persones de tota mena, que com jo, sense ser professionals, no els fa por posar-se davant d’una càmera per mostrar la seva cara més natural.

Ens expliques alguna anècdota curiosa que t'hagi passat amb el tema fotos?
Un cop van fer servir una foto meva com a portada per un llibre sobre persones amb drogodependències, no sé que devia veure en mi el dissenyador… Afortunadament van retirar tots els llibres de la circulació, ja que una de les condicions per utilitzar fotos d'stock és que no se'n farà un ús que pugui resultar denigrant per al model.

De què tens vergonya?
De moltes coses, però he de reconèixer que quan el fotògraf que t'ha de retratar és un amic, tot és més senzill. Això si, no em despullaria mai davant de la càmera.

Ens signes un autògraf?
Sir Kiwi

Marc, moltes gràcies pel teu temps, paciència i sentit de l'humor!!!

1 comentari :

nat ha dit...

Eiii no ho sabia k aquest sinyor sortia a tants llocs,jo me'n recordava de l'anunci aquell de 'que cara tendrá tu hijo' que sortia al megaupload.

I enhorabona a l'entrevistadora ;)

Un petó!