dimecres, 27 de juliol de 2011

Les alternatives al Lorem Ipsum

Un dels recursos més soferts i alhora agraïts que podem trobar és el text simulat Lorem Ipsum.
A Internet trobem nombrosos generadors de continguts simulats que ens ajudaran a:
quadrar paràgrafs, fer-nos una idea de la llegibilitat del text (espaiat, tipus de lletra, distància entre paràgrafs, línies i paraules, mida de la lletra), encapçalaments i llistats, en definitiva, podem veure com quedaran els continguts en format text que s'afegiran al web.
Encara que el text simulat Lorem Ipsum és una bona eina en surten de tant en tant uns quants detractors, que ens fan reflexionar sobre el següent:

  1. Si els continguts són la peça fonamental d'un web, perquè hi afegim text simulat i no continguts originals?
  2. El text Lorem Ipsum no té caràcters especials (accents, signes de puntuació tipus exclamacions, cometes, etc.), com podem comprovar la correcta codificació dels caràcters?

Fora de tota aquesta polèmica, us presento una sèrie d'eines per a la generació de text simulat:
  • Quijotipsum és un generador de text basat en el Quixot amb accents per provar la codificació
  • Omplu és un generador de text del tipus Lorem ipsum però amb l’afegit de negretes, cursives, subratllats, enllaços etc.
  • Lipsum: el gran clàssic

Un extra: Lorempixum
Un generador de imatges amb llicència Creative Commons per a que les puguem usar en els nostres dissenys com a imatge simulada.

Anecdotari: un cop en una web d'un ajuntament varem posar text simulat Lorem ipsum per les notícies quan es van dissenyar els prototipus.
Després de validar els prototipus d'una manera molt professional que es va deixar gratament sorpresos ens van deixar anar la bomba següent:
Perdonad, pero el texto que habéis puesto en las noticias, ¿en qué idioma está, en catalán?