dissabte, 30 de gener de 2010

Anàlisi del web www.cyberneticos.com

La presentació d’una gran quantitat d’informació en una plana web pot resultar una tasca força complexa, en l’exemple que veurem a continuació veiem una de les solucions que s’han trobat per poder-la presentar.
Les empreses que es dediquen al món del hosting, acostumen a presentar en els seus webs d’una manera extensa els seus serveis i productes, amés d’informar als usuaris han de complir també la doble missió d’aparador de productes i de web de referència en consultes i dubtes.
L’estructura presentada en el web de http://www.cyberneticos.com compleix amb les expectatives d’informació aparador de productes i serveis i de web de consulta.
Creiem que el disseny gràfic és adequat a les característiques de la informació que es presenta.

Estructura

La plana portada és a mode d’aparador de serveis amb una presentació feta amb jQuery dels productes i serveis.
El menú horitzontal és desplegable, però això no en dificulta la navegació. S’ha optat per un estructura de continguts poc profunda fet que ha condicionat la quantitat de informació que es mostra en cada pàgina.
Es presenta una estructura en columnes en les planes interiors, amb bona proporció, molt clara i neta tant en la portada com en les pàgines interiors. En la majoria de les pàgines hi ha poc scroll vertical, que beneficia la presentació de la informació.
En la capçalera del web s'ha optat per eliminar qualsevol imatge que pugui distreure de la visualització del nom de la marca i també s'hi han afegit els telèfons de contacte i l'ajuda en línia.

Continguts: presentació i maquetació

Plana portada

Ens ha donat errors de javascript amb Internet Explorer per la presentació feta amb jquery de la portada, no és que sigui un problema de la web, és un problema del navegador. En canvi el menú desplegable funciona correctament amb tots els navegadors

Planes interiors


Tot el web segueix una mateixa línia d'estil i presentació de continguts. Veiem que els web no conté molletes o breadcrumbs, el que en som partidaris les trobem a faltar.
Les planes més significatives del web, en aquets cas la dedicada al hosting, estructura la informació en columnes de manera que és senzill per l'usuari trobar la informació
Un dels inconvenients de mostrar molta informació en una sola plana web és l’excés de lletra que hi pot arribar a haver, en aquets cas, tot i que la zona informativa més important té suficient espai i zones en blanc a mode de separador, les altres parts de la plana resulten massa espesses en quantitat de informació; potser un de les solucions seria augmentar l'espai entre frases i la mida de la lletra.

Visualització amb diferents navegadors


La visualització ha estat satisfactòria amb els següents navegadors:
  • Internet Explorer 7 i 8
  • Firefox 3.5.7
  • Google Chrome
  • Safari
En un entorn Windows XP SP3
El web es visualitza correctament amb diferents resolucions de pantalla (entenem que 800 x 600 ja no és una resolució d'ús massiu)

Destaquem
  • La part de casos d'èxit
  • La base de coneixement que engloba preguntes freqüents, eines, tutorials, informació legal...
  • Icones molt ben utilitzades en totes les pàgines reforcen i milloren la comprensió dels continguts d'una manera encertada.
  • La zona del peu on hi ha un resum en forma de columnes-menú dels serveis que ofereix el web amés de les dades de contacte.

Coses que creiem que es podrien millorar
Revisar el codi CSS, en la validació automàtica s'han trobat alguns errors de codi
Revisar el codi XHTML en la validació automàtica s'han trobat alguns errors de codi