dissabte, 29 de setembre del 2012

Construint webs i aplicacions amb estil: Bootstrap

Un Bootstrap és un framework (sí, ja ho sé dos paraules en anglès) que simplifica el procés de creació de dissenys web combinant CSS i Javascript, de manera que utilitzant els components que ens proposa podrem crear interfícies web molt ràpidament i que s’adaptin als diferents navegadors, ja que tots aquests components funcionen bé, (però bé de veritat).


Un bon Bootstrap inclou plantilles HTML i CSS de disseny de formularis web, tipografia, botons, etiquetes, unitats de navegació i altres components de la interfície web, incloent pluggins de JavaScript.
Un dels bootstraps més populars i més utilitzats és el de twitter.
Què hi trobarem?
  • Grids: un sistema de grid de columnes és imprescindible!
  • Plantilles de disseny flexibles HTML i CSS
  • Tipografia: descripció del tipus de lletra i definició de jerarquies
  • Taules
  • Formularis
  • Navegació, menús i submenús, desplegables, paginació, breadcrums
  • Finestres modals, missatges contextuals, Alerts
  • Botons
  • Barres de progrés de càrrega o Progress Bar
  • Etiquetes (labels)
  • Llistes
El Bootstrap de Twitter és un projecte de codi obert amb llicència Apache que podem descarregar gratuïtament des de Github.

Lloc web | Bootstrap
Descarregar | Bootstrap a GitHub
Més informació | Exemples de Bootstrap
Read more ...

dimarts, 25 de setembre del 2012

Entrevista amb Milán Dopico

Empezar un negocio, el que sea, es difícil, muy difícil en los tiempos que corren, pero de vez en cuando te encuentras con muy buenas iniciativas, originales y frescas.
Emprender en Internet es la solución hoy en día para todos aquellos que sin una gran inversión ni pretensiones exageradas quieren ofrecer sus productos o servicios a todo el mundo, desde cualquier lugar y por muy pequeño que sea tu negocio.
¡¡Si es que no todo tiene que venir de fuera!!
Confesamos que seguimos en twitter los inicios de la web de Milán Dopico a través de la cuenta de David Bonilla y sabemos que el Sr. P. se compró una y que al preguntarle si estaba buena dijo: “¡¡buena no, buenísima!!”.
Desde nuestro pequeño blog queremos poner nuestro granito de arena con esta entrevista que seguro que será la delicia de todos, ¡¡Dios mío qué hambre!!
Podéis contactar con Milán Dopico a través de su web y también a través de las redes sociales:
hola@milandopico.com
https://twitter.com/milandopico
www.facebook.com/milandopico
www.milandopico.com
¡¡Buen provecho!!

Començar un negoci, el que sigui, és difícil, molt difícil en els temps que corren, però de tant en tant et trobes amb molt bones iniciatives, originals i fresques.
Emprendre a Internet és la solució avui dia per a tots aquells que sense una gran inversió ni pretensions exagerades volen oferir els seus productes o serveis a tothom, des de qualsevol lloc i per molt petit que sigui el teu negoci.
Si és que no tot ha de venir de fora!!
Confessem que vam seguir al twitter els inicis del web de Milán Dopico a través del compte de David Bonilla i sabem que el Sr. P. se’n va comprar una i que al preguntar-li si estava bona va dir: “bona no, boníssima!!”.
Des del nostre petit blog volem posar el nostre granet de sorra amb aquesta entrevista que segur que serà la delícia de tots, Déu meu quina gana!!
Podeu contactar amb Milán Dopico a través del seu web i a les xarxes socials

Bon profit!!



¿Qué es y quienes son Milán Dopico? 
Milán Dopico es uno de los primeros proyectos que lanza Funius, una compañía fundada por David Bonilla (@david_bonilla) y Jerónimo López (@jerolba), con el objetivo de crear aplicaciones, webs y todo tipo de proyectos de base tecnológica, desde una perspectiva divertida y diferente. Milán Dopico no es más que un proyecto de comercio electrónico de gastronomía gallega, pero que se diferencia de la competencia por la búsqueda de una calidad extrema en el producto (desde su elaboración, hasta el packaging o la atención al cliente).
El nacimiento del proyecto fue un poco por casualidad y mucho por amor -por ñoño que suene- como puede leerse en la historia de la compañía (http://www.milandopico.com/sobre-nosotros/). David y su mujer, Candela, conocieron a Gloria, una artesana gallega que preparaba las mejores empanadas que habían probado nunca, y decidieron ayudarla llevando su producto a Internet. A partir de ahí, se vistió el producto con un packaging y una imagen de máxima calidad y a la marca se le puso como nombre los apellidos de Candela, otra gallega de pro.

¿Por qué empanadas gallegas por internet? 
La idea de crear un negocio de comercio electrónico de productos alimenticios premium estaba desde hace tiempo en la cabeza de David, gran amante de la gastronomía. Sin embargo, hasta que conoció a Gloria y sus empanadas, no había encontrado ni el producto ni las condiciones adecuadas para ponerlo en marcha. Los socios de la compañía vieron que era un producto que no estaba lo suficientemente valorado y que tenía muchas posibilidades, solo había que darle la relevancia que se merecía y, además... ¡¡Era GALLEGO!!, un plus para David, un enamorado de esta tierra.


En estos momentos de incertidumbre económica, ¿vender por internet es lo mejor?
Internet te abre la puerta a un público mucho más grande, pero también tienes una competencia mucho mayor. Nadie va a conocerte ni venir a buscarte si no haces un poco de marketing online. Desde luego, para pequeños comercios y, sobre todo, tiendas especializadas es una gran alternativa para buscar nuevos clientes.

¿Qué era lo mas importante a la hora de elegir vuestra estrategia online? 
Creemos firmemente en el inbound marketing, por lo que, desde un principio, apostamos por crear comunidad entorno a la marca. Nuestro objetivo es tener fans de nuestros productos, no meros clientes. Además, tratamos de monitorizar toda acción que llevamos a cabo para tener claro qué es lo que funciona y lo que no.

¿Las redes sociales os han ayudado en vuestro proyecto? 
Por supuesto, ya no solo para dar a conocer la marca y el producto, sino para tener un feedback super valioso por parte de nuestros clientes, que nos envían desde fotos de los pedidos hasta sugerencias de todo tipo.

¿Por qué escogisteis Mumumío como plataforma para vender? 
Nuestra idea es desarrollar nuestra propia tienda online dentro de http://www.milandopico.com/, pero, antes de hacerlo, quisimos validar el proyecto, lanzar nuestro MVP (Minimum Viable Product) a través de un marketplace de referencia como es Mumumío. Desde luego, era la forma más rápida y segura para comenzar y lo recomendamos totalmente para emprendedores que no tengan conocimientos de desarrollo o que no dispongan de recursos para pagar su propia tienda online.

¿Nos firmáis un autógrafo? 
No somos muy de autógrafos. Preferimos dejar nuestra firma en nuestras empanadas. Así que ir buscando sitio y hora para que podamos desgustarlas con un buen Albariño :)

Moltes gràcies Candela!! /¡Muchísimas gracias Candela!
I ara veurem la part més important: Les empanades!! /Y ahora veremos la parte más importante, las empanadas!

La de tonyina/ La de atún

La de bacallà / La de bacalao

 La de poma / La de manzana

La de Morcilla (m'ho tradueixen al català per botifarra, però la morcilla és morcilla, no?) / La de Morcilla

La de Zorza (la zorza és carn adobada, molt típic de Galícia) / La de Zorza

Read more ...

dilluns, 24 de setembre del 2012

Disseny de formularis per passos

Una de les coses bones que té l’UX és que a força de veure i estudiar diverses maneres de com fer una cosa, al final et trobes que molts ja han arribat a la mateixa conclusió. I això únicament vol dir que les coses s’estan fent bé.
Una d’aquestes és la manera de presentar un formulari llarg, de forma que l’usuari no s’atabali, que la interfície el vagi guiant i sobretot que pugui veure per quin pas va.
Els primers en implementar això van ser els ecommerce amb el sistema de pagament online.
Avui dia per qualsevol aplicació o pàgina web que demani introduir dades és una bona pràctica trencar o dividir els formularis en passos i pàgines a mode de wizards (con els wizards per instal·lar programari).
Avui us presentem uns quants exemples de disseny de formularis per passos, que pensem que ens poden inspirar, els trobareu al web http://www.designtickle.com.


Read more ...

diumenge, 23 de setembre del 2012

Plantilles en paper per projectes mòbils

Via Smashing Magazine, gran web, gran comunitat i millor revista online de referència, us presentem avui una col·lecció de plantilles imprimibles creades i pensades específicament pels projectes d’aplicacions mòbils.
Podem descarregar el set de plantilles de forma totalment gratuïta, i segur que trobem la plantilla que necessitem ja que en tenim per a 7 plataformes diferents i en diverses resolucions.
Desarregueu el set


Read more ...

dimarts, 18 de setembre del 2012

This is responsive: Recursos per al RWD


Github és un repositori tipus SouceForge on de tant en tant podem trobar coses força interessants.
Un dels projectes que trobem allí desats és This is responsive, que ens ofereix un set de recursos per al Responsive web Design.
En aquest set hi trobarem:
Patrons i plantilles en html preparades per fer anar, diferents tipus de grids, menús i submenús i altres sistemes de navegació (breadcrumbs, per exemple)
I un llistat enorme de recursos i articles.
Molt interessant fer-hi una ullada







Read more ...

dilluns, 17 de setembre del 2012

Comparativa serveis d’emmagatzemament al núvol

Espai, és aquella cosa que el diccionari defineix com “Medi que hom es representa en principi com a il·limitat, continu i tridimensional i com a continent de tots els objectes sensibles, dins el qual aquests poden canviar de posició” y també com “Medi de referència indefinit de tres dimensions, l'estudi del qual és objecte de la geometria clàssica”, és una de les grans preocupacions pels que acumulem arxius i coses sense parar.
Com pot ser que tenint 5 discs durs USB encara no en tingui prou?
Bé com que el tema de l’espai és important avui us presentem una comparativa de serveis d’emmagatzemament al núvol, que es poden compartir i que estan a l’abast en qualsevol lloc i en qualsevol moment.
Quines són les característiques que més interessen d’aquests serveis?
  • L’espai que ofereix, tant gratuïtament com de pagament
  • La possibilitat de poder penjar-hi arxius grans
  • La possibilitat de compartir els arxius
  • La possibilitat de compartir a les xarxes socials
  • Que sigui multiplataforma, ha de poder funcionar amb qualsevol SO
  • Accés a través de dispositius mòbils
  • Accés fàcil, ràpid
Pels que no poden o no volen o no els cal pagar
DropBox

Un dels més populars i fàcils de fer anar.

Accés a l'aplicació: Molt fàcil
Espai disponible: 2 GB Gratuit
Compartir arxius: Sí
Compartir a les xarxes socials: Sí amb FB i Twitter
Multiplataforma: Sí
Accés a través de mòbils: Sí
Arxius grans: Fins a 2GB


SkyDrive

Microsoft s’ha posat les piles hi està creant tot un sistema al núvol interessantíssim, pensem en perdre la por als sistemes Microsoft.

Accés a l'aplicació: Molt fàcil amb el compte de Windows
Espai disponible: 7 GB Gratuit, és que més espai gratuït dóna
Compartir arxius: Sí
Compartir a les xarxes socials: Sí amb FB i Twitter
Multiplataforma: Sí
Accés a través de mòbils: Sí
Arxius grans: Fins a 2GB



Google Drive

Els amics de Google han creat tot un sistema al núvol d’aplicacions i recursos connectats, i tot va començar amb un cercador...

Accés a l'aplicació: Molt fàcil amb el compte de Google
Espai disponible: 5 GB Gratuit
Compartir arxius: Sí
Compartir a les xarxes socials: No
Multiplataforma: Sí
Accés a través de mòbils: Sí
Arxius grans: Fins a 5 GB



iCloud

Pels amics del Mac, només del Mac.

Accés a l'aplicació: Molt fàcil amb el compte de Apple
Espai disponible: 5 GB Gratuit. Els 5GB gratuïs del iCloud són només per imatges.
Compartir arxius: Sí
Compartir a les xarxes socials: No
Multiplataforma: Sí
Accés a través de mòbils: Sí
Arxius grans: No definit



Pels que sí poden pagar

ShareFile de l’empresa CITRIX: Aquí hi ha nivell.

Accés a l'aplicació: Molt fàcil.
Espai disponible: Aquí tot es paga, però hi ha una demo gratuïta
Compartir arxius: Sí
Compartir a les xarxes socials: No
Multiplataforma: Sí
Accés a través de mòbils: Sí
Arxius grans: Sí fina a 10GB



Pel DropBox i el ShareFile cal crear-se un compte nou.
Read more ...

dissabte, 15 de setembre del 2012

Frameworks per a la construcció de llocs webs responsives

Els frameworks per a la construcció de llocs webs responsives estan de moda. Ja n’hem parlat en altres articles, però sempre en surt algun de nou que té allò que li falta a un altre i definitivament val la pena seguir-ne l’evolució.
Avui us presentem un recull d’aquestes útils eines de construcció de llocs webs que s’adapten a tots els dispositius i mides de pantalla, que ens fan la vida una mica més fàcil i el mal de cap una mica més lleuger.

Yamb

Inclou:
  • Una grid fuïda
  • Un slideshow o presentació d'imatges responsives
  • Un menú desplegable amb la possibilitat de subnivells il·limitats. Per a les pantalles petites el menú desplegable es converteix automàticament en un quadre de selecció.


Responsive HTML5 Aeon
Inclou:
  • Plantilla HTML5 creada amb un grid a 12 columnes
  • Arxius javascript
  • Arxius CSS3

Responsive Grid System

Inclou:
  • Plantilles HTML
  • Arxius CSS
  • Un sistema de grid que permet fer anar qualsevol nombre de columnes, ja que es basa en percentatges.
Read more ...

dilluns, 3 de setembre del 2012

Entrevista amb Mireia Puig

Avui entrevistem a Mireia Puig,  Llicenciada en Dret, que treballa com a consultora de legislació sobre administració pública en l'entorn d'Internet i les TIC.
A molts de nosaltres tot allò que fa referència a lleis ens sona a klingon, però, és molt important saber que com a ciutadans, usuaris i consumidors tenim uns drets que ens han de respectar i uns deures que hem de complir.
Heu de saber també que la Mireia és una persona amb un gran sentit de l’humor, paciència i una capacitat increïble d’explicar conceptes sobre legislació i si teniu algun dubte sobre drets i deures, reials decrets, normes i lleis, no cal patir, ella els resol d’una manera ràpida i el que és encara millor entenedora, fins i tot els conceptes en llatí!!
Només resta dir que gaudiu de l’entrevista i a la Mireia moltes gràcies!!!!

Con beneficia als ciutadans i usuaris d'Internet la legislació vigent?
La legislació vigent, la veritat és que afavoreix bastant als ciutadans ja que els atorga una sèrie de drets i facultats que fins ara no disposaven. Facilitant-los l'accés a serveis amb la comoditat de poder accedir-hi a qualsevol hora i des de qualsevol lloc, evitant així el temps de desplaçament, les cues d'espera i per tant estalviant un temps que, com diu la cita "és or". Es facilita també la interacció entre els ciutadans i l'Administració pública, fomentant així la participació ciutadana. És cert que encara falta desenvolupar-ho bastant per estar a l'alçada d'altres països que ja ho tenen més implantat, però almenys, estem en el camí. No obstant, no tot és tan bonic.... cal dir també, que no sempre el fet de disposar d'aquest servei, signifiqui resoldre satisfactòriament la sol·licitud del ciutadà. Cal seguir treballant en el desenvolupament dels serveis que s'ofereixen, així com en la formació de les persones (molts usuaris no saben com accedir-hi) i evidentment, en la seguretat de les comunicacions.

Ens protegeix realment com a consumidors / usuaris / ciutadans? 
Bé, com tota legislació que es promulga, evidentment, es fa amb la finalitat de garantir la màxima protecció als ciutadans/usuaris/consumidors. El què no vol dir que sempre s'aconsegueixi. L'àmbit de les tecnologies és un sector que es desenvolupa molt ràpidament, i per tant sempre va un pas per endavant que la legislació, cosa que pot donar lloc a buits legals. És per això que cal que es vagi desenvolupant per tal d'adaptar-se als nous reptes que van sorgint.

Drets i deures per a l’administració pública i drets i deures per als ciutadans, és bo o dolent?
El fet que la proclamació de drets per als ciutadans comporti uns deures per a l'Administració (el deure de proporcionar els mitjans per tal de fer efectius els drets dels ciutadans), diria que, sens dubte, és bo ja que comporta una implicació de tots. No només de la ciutadania, sinó també dels poders públics, que canvien la seva visió arcaica d'administració on primava l'Administració pública i passen a tenir com a focus principal el ciutadà.

Con es que hi ha tant casos de corrupció en l'administració pública, els mitjans de comunicació en van plens, la nostra legislació té massa forats?
Al meu entendre, la corrupció no és conseqüència de la legislació, sinó de les persones. El problema no és la legislació sinó la consciencia i l'educació social. De mecanismes per "castigar" la corrupció ja n'hi ha. Tal com dius, últimament en veiem molts exemples. Hi ha judicis per diferents casos de corrupció. Senyal que la legislació en preveu la penalització. El problema doncs, diria que és la "sensació d'impunitat" que poden sentir alguns individus (que no vull dir que la tinguin, sinó que creuen tenir-la). No obstant, una cosa que si que potser es podria criticar és la "rapidesa" amb la que es desenvolupen les actuacions. De vegades, el fet de la famosa "lentitud de la justícia" és el que fa que hi hagi la sensació que hi hagi casos que quedin sense càstig.

Que s’aprovin lleis estatals i després lleis autonòmiques parlant del mateix ens beneficia o ens fa ballar el cap?
Tot i que pugui semblar contradictori, diria que les dues coses a la vegada, jejeje. Ens beneficia en el sentit que es permet la pluralitat i la particularitat de les autonomies. El fet que cada autonomia pugui legislar amb les seves pròpies especificitats, és bo per la riquesa cultural de cada autonomia. Ara bé, també és cert que de vegades pot donar la sensació de discriminació ja que determinades regulacions no són les mateixes per a tothom i pot semblar que no es respecta el principi d'igualtat, sobretot si no s'entén el motiu del per què es produeix aquesta diversitat de regulació. A part que, com bé dius, també pot comportar que ens "balli el cap" ja que és molt difícil, per no dir una tasca "quasi impossible" conèixer totes les legislacions amb les seves particularitats i si, això pot fer que es tingui la sensació que no saps mai què es pot fer i què no segons on et trobis.

Com a usuaris com ens podem protegir si les condicions legals d'un programa o d'una xarxa social estan subjectes a la legislació d'un altre país?
Actualment, hi ha molta protecció a nivell de països europeus i fins i tot, dels Estats Units, que potser és un dels països amb els què es tenen més relació i dels que tenen menys protecció del que són les dades de caràcter personal ja que tenen una visió diferent del què és la privacitat. Avui en dia però, està bastant solucionat per la via de la signatura d'acords com és "Safe Harbor" en el cas dels Estats Units, un marc per a regular els requisits que han de complir les entitats en matèria de protecció de dades que vulguin tenir relacions amb països de la Unió Europea. És important, abans de realitzar qualsevol tràmit online, llegir-se el què s'anomena la "lletra petita", és a dir, les condicions i termes generals que tota pàgina ha de contenir (cosa que, com tots sabem, la majoria de gent no fa jejeje). Jo recomanaria llegir aquesta informació i, en cas tenir dubtes o que una pàgina no disposi d'aquesta informació, el millor és desconfiar. Com es diu "Val mes prevenir que curar".

Ens signes un autògraf? 
Eso pà cuando nos veamos jajajaja!!!
Read more ...