dimecres, 22 d’octubre del 2008

El disseny universal

El disseny universal, o disseny per a tots, és un concepte relativament nou que moltes vegades es confon amb el concepte de disseny accessible, encara que l’accessibilitat web va estretament lligada amb el disseny universal, es pot dir que el concepte de disseny universal és molt més ampli.
El disseny universal, inclou:
  • accessibilitat del producte
  • com es ven el producte
  • la imatge del producte
De manera que estigui a l’abast i pugui captar un major nombre de consumidors.
Accessibilitat i usabilitat són dues paraules i conceptes que estan molt lligats i poden fer que un producte (web) funcioni millor que un altre.

Principis del disseny universal

Igualtat d’ús: El disseny ha de ser fàcil d’usar i adequat a tothom independentment de les seves capacitats i/o habilitats.
Flexibilitat: El disseny s’ha de poder adequar a un rang ampli de preferències y habilitats individuals.
Simple i intuïtiu: Fàcil d’entendre amb independència de la experiència, els coneixements, les habilitats o el nivell de concentració de l’usuari.
Informació fàcil de percebre: El disseny ha de ser capaç d’intercanviar informació amb l’usuari amb independència de les condicions ambientals (hardware, connexió) o de les capacitats sensorials de l’usuari.
Tolerant a errors: S’han de minimitzar les possibles accions fortuïtes o accidentals que puguin tenir conseqüències no desitjades (eliminació per error d’un element, vincles trencats, etc.)
Sense esforç físic: El disseny s’ha de poder usar d’una manera eficaç i amb el mínim esforç físic (dreceres de teclat, navegació tabular, etc.)
Dimensions apropiades: Les dimensions i espais han de ser apropiats per a la seva manipulació i ús per part de l’usuari, sense importar valors com la grandària, posició o mobilitat.
Read more ...

dissabte, 11 d’octubre del 2008

Deep Catalonia Live Tour Vol.3

Divendres 10 d'octubre: La Pobla de Montornés (El Baix Gaià)

Concert a la Pobla dins del festival de Folk del Baix Gaià.

L'hora convinguda eren les 10 de la nit, però a les 10 en punt erem al carrer fent la ceveseta i el cigarret perquè encara no havia arribat ningú. Quan ens pensaven que tornaríem a casa sense tocar, van apareixer uns quants espectadors (menos mal!).

Després una hora de concert amb el flabiolaire oficial del grup fent de mestre de cerimònies.

En destaquem, la moguda política de la zona, tothom en parlava i té molta "xixa" que si immobiliàries, que si virus polítics...


Read more ...